PAYLAŞ

Dumanlı göz makyajı nasıl yapılır?


Göz makyajı kişinin ifadesini belirler. Seksi ve iddialı bir görünüm için işte "smokey eyes" göz makyajı teknikleri!
Dumanlı Göz makyajı hiçbir zaman modası geçmeyecek bir şey. Artık Chanel, Cargo gibi bir çok ünlü marka Smokey Eyes Kiti üretiyor. Düzgün yapıldığında da her bayana yakışıyor. Ama eğer gözlerin ön plana çıkmasını istiyorsanız dudağa açık renk ruj sürülmesi daha iyi oluyor. İşte smokey eyes makyajı..
1. Gözkapağına yağsız baz
Fardan önce göz kapağınıza "primer" denen yağsız bir baz sürmelisiniz. Böylece gün içinde göz kapaklarınızın yağlanıp, farın bozulmasını baştan engellemiş olacaksınız.



Bourjois Smoky Eyes Set



2. Göz kalemi uygulaması
Kaleminizi üst göz kapağınızın ortasından başlayarak, kalınca bir çizgi halinde göz bitimine doğru çekin. Eğer mücevher tonlarında bir göz makyajı istiyorsanız, mürdüm, lacivert veya koyu yeşil bir göz kalemi kullanın. 

Dumanlı göz makyajı için eyeliner kullanmayın. Göz kalemi gerekli yerlerde dağıtılıp, buğulu bir ifade vermek için çok uygun bir seçimdir.


3. Dağıt ve yay!
İşte esas noktaya geldik! Bir aplikatör ile göz kalemini uçlardan hafifçe dışarı doğru dağıtın. Birkaç ufak aplikatör darbesi yeterlidir. Abartıp, tüm göz kalemini yaymayın.


4. Alt kirpikleri boyuyoruzDaha önce kullandığınız kalemle gözlerinizin içine çizgi çekin. Sürme de kullanabilirsiniz. Sonra kullanacağınız far ile alt kirpik diplerinizi boyayın. Kalın bir şekilde farı uygulayabilirsiniz. Kalem kesin çizgiler yaratacağından, far uygulamak dumanlı bir görünüm için daha uygundur.


5. Son dokunuşlar
Farla işiniz henüz bitmedi. Üst göz kapağınızın kalemi yaydığınız yerlerine farla küçük dokunuşlar yapın. Hatta göz pınarlarınıza doğru çok hafifçe farı sürün.


6. Rimel ve bitti!

Hacim veren bir maskara ile kirpiklerinizi bolca rimelleyin. İşte bitti bile!







0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes